Kошничка

Kошничка

Категории на производи

Kошничка

Упатство за нарачка

Почитувани корисници, преку креирање на личен кориснички профил на нашата онлајн продавница www.marketonline.mk ќе може да уживате во пазарењето од дома, брзо и лесно да ги нарачувате Вашите омилени производи и да заштедите дел од Вашето време.

Целата процедура на регистирање и вршење на нарачка е едноставна и се одвива во неколку чекори:

Логирајте се на веб страната користејќи го корисничкото име и лозинка која сте ја одбрале при креирањето на вашиот профил.

Доколку немате креирано корисничка сметка во десното поле внесете маил адреса и лозинка и кликнете РЕГИСТРИРАЈ СЕ“.

Подоцна, во менито на контролната табла можете да ги дополните или ажужрирате вашите лични податоци.
Можете да внесете податоци за наплата и адреса на достава. При секоја Ваша нарачка, повторно ќе имате шанса да ги промените овие податоци доколку е потребно.

Следен чекор е да ја разгледате широката понуда и да ги одберете производите кои сакате да ги нарачате со клик на копчето „ВО КОШНИЧКА

Откако ќе ги додадете во кошничка сите производи кои сакате да ги нарачате, кликнете на полето „КОШНИЧКА“ кое се наоѓа во горната десна зона, а потоа кликнете на копчето „ВИДИ КОШНИЧКА“ за финален преглед на сите артикли.

По преглед на кошничката, за финализирање на нарачката кликнете на копчето „КОН НАПЛАТА“. *Напомена: Минималната сума за нарачка е 500 денари! Нарачките за сите други градови освен Скопје не смее да надминуваат 25kg! 

Следен чекор е да го изберете датумот и времето кога сакате нарачката да Ви биде испорачана или да ја подигнете од маркет (1).

Потоа, потребно е да одберете дали сакате нарачката да ја подигнете од маркет или да Ви биде однесена до дома, како и да ги пополните Вашите основни податоци – име и адреса (2).

Доколку имате Cashback World картичка или Клуб Рептил картичка за попуст, внесете ги нивните броеви (3).
Доколку сакате нарачката да биде доставена на друга адреса, а не на вообичаената, податоците внесете ги во четвртото поле (4).

На крај, уште еднаш прегледајте ја листата нарачани производи и финалната сума во која е вкалкулирана цената за достава (5). Потоа, одберете го начинот на плаќање (6) согласете се со правилата и условите и кликнете на копчето „ПЛАТИ НАРАЧКА“ за да го извршите плаќањето (7).

ПРИЈАТНО ПАЗАРЕЊЕ